
תכניות ליווי ותמיכה - לאמהות לאחר לידה
הכירו את התכניות הקיימות בארץ

מיזמים חברתיים

לכל אמא באשר היא

אם לאם - אוניברסיטת בן גוריון
מוזמנות לפנות אלינו אמהות לילד עד גיל שנה המעונינות בליווי או תמיכה
אמהות לילד ראשון,
אמהות ליותר מילד אחד, אמהות לתאומים, שלישיות
או פגים,
אמהות צבריות או עולות וותיקות או חדשות
הליווי בשטח
רכזות התוכנית עורכות הכרות אישית עם האמהות ועם המתנדבות ויוצרות זוגות מתאימים של אם/מתנדבת.
תפקידן המרכזי של המתנדבות הוא לספק לאמהות תמיכה רגשית וחברתית. במסגרת תוכנית זו, מתנדבות, שהן עצמן אמהות, עורכות ביקורי בית בביתן של אמהות המבקשות תמיכה.
מהלך המפגשים האם והמתנדבת קובעות לעצמן זמן מתאים (שעתיים בשבוע) למפגש שבו יוכלו לדבר ולבלות יחד. המפגשים השבועיים מאפשרים לאמהות לחלוק עם המתנדבות את הנושאים השונים שהעסיקו אותן במהלך השבוע. במהלך המפגשים מושם דגש על בניית קשר אמיץ המושתת על יחסי אמון בין האם למתנדבת.
התוכנית, פותחה בארה"ב ומופעלת משנת 2004 ע"י המרכז לחקר וקידום בריאות האישה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, בראשותה של ד"ר דורית סגל-אנגלצ'ין.
המרכז מציע לאמהות חדשות בבאר-שבע הזדמנות לחוות קשר תומך ומזין, במטרה להקל על הקשיים הנלווים לשנה הראשונה שלאחר הלידה. תוכנית "אם לאם" מבוססת על ממצאים מחקריים וקליניים המצביעים על ההשפעה הרבה שיש להסתגלות של אמהות לתפקיד ההורות ולשביעות הרצון שלהן על ההתפתחות של ילדיהן. שנת החיים הראשונה היא תקופה רבת חשיבות הן לאם והן לתינוק. תמיכה חברתית, המותאמת לצרכים, לאמונות ולסגנון החיים של האם, מתוארת בספרות המחקרית כאחד מן הגורמים החשובים ביותר להסתגלותן של האמהות ולהתפתחות הקשר אם-תינוק.
פרטי קשר
כנרת גרבלי
רכזת המרכז לחקר וקידום בריאות האישה
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הפקולטה למדעי הרוח והחברה
אזור בארץ: באר-שבע, דימונה
טלפון: 08-6477562
דוא"ל: womcen@bgu.ac.il
לאתר אינטרנט - לחצו כאן
קבוצת אמהות
משנת 2009 מתקיימת גם קבוצת אמהות הנפגשת אחת לשבוע אצלנו במרכז לחקר וקידום בריאות האישה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מענה זה נוצר בשל הצורך של האמהות במידע עדכני, בשיתוף ותמיכה הדדית.
משך כל מפגש הינו 3 שעות ומונחה על ידי רכזות הפרויקט, כאשר שעה אחת מוקדשת למפגש עם אנשי מקצוע המעבירים מידע מתחום התמחותם בהתנדבות.
האמהות מגיעות למפגש עם תינוקן, מבלות בסיג ושיח והפריה הדדית.
לנושאים המוצגים כל שבוע בקבוצת אמהות - לחצו כאן
אילו מתנדבות יכולות לקחת חלק?
המתנדבות הן נשים אשר, בנוסף למחויבותן למשפחותיהן ולעיסוקיהן השונים, מוכנות להקדיש מזמנן ומעצמן על מנת לעזור לאמהות לתינוקות. נשים לרוב מתנדבות לתוכנית כי הן מבינות את החשיבות של תמיכה בתקופת המעבר להורות. המתנדבות יכולות להיות אמהות לתינוקות או נשים שכבר הפכו לסבתות, דתיות או חילוניות, ולמעשה מכל סקטור בחברה.
הכשרת המתנדבות
המתנדבות עוברות הכשרה לתפקיד ב-4 מפגשים שבועיים, בני שעתיים כל אחד ומקבלות הדרכה צמודה ע"י אנשי מקצוע.
הינך מוזמנת לקחת חלק ולהצטרף אלינו.